Žhavé téma: Poradna

Mikrovlnka: vhodný ohřev bezmasých pokrmů?

Mnozí z nás používáme mikrovlnu denně pro ohřívání jídla v práci. Děti, které si nosí jídlo z domova, si jej většinou přihřívají také v mikrovlnce. Podle ombudsmana by dokonce každé vzdělávací zřízení mělo mít k dispozici mikrovlnou troubu pro...
Číst článek

UHT: Vysokotepelné ošetření potravin

UHT (ultra high treatment) zpracování potravin, tedy pasterace při ultravysoké teplotě, je oblíbenou metodou konzervace mléka, mléčných výrobků, ovocných šťáv a dalších živočišných produktů. Během této sterilizace se zničí všechny bakterie i jejich...
Číst článek

Proč a jak se pustit do očisty jazyka?

Napadlo vás někdy čistit si jazyk? Zkuste to. Dech zbavíte nepříjemného zápachu, omezíte tvorbu zubního plaku a bude vám i víc chutnat. Navíc čistý růžový jazyk je znamením toho, že je náš organismus v pořádku. Proč si čistit jazyk? Náš jazyk je...
Číst článek

O autorce:

Jmenuji se Lída Skořepová.

Jsem 23 let vegetariánka, posledních 6 let veganka.

K vegetariánství mě přivedla jóga a k veganství narození první dcery.

Všechno co píšu, učím a předávám dál, osobně žiju a mám vyzkoušené na sobě a vlastní rodině.